Gutars Bågskyttar,©Anders Carlgren Gutars Bågskyttar


Välkommen till Gutars Bågskyttar!

Eldpilar på Arenan,©Jan-Åke Andersson


Gutars Bågskyttar är en ideell förening med säte i Visby. Föreningens syfte är att öka medlemmarnas kunskaper om medeltida liv främst på Gotland. Föreningen bedriver skytte, med långbåge såväl som armborst, samt lägerliv inspirerat av medeltida förebild.

På gång just nu

Idag drar Medeltidsveckan år 2017 igång! Det kommer bli helt fantastiskt! Invigningsparaden börjar 12:00, kom och hälsa på oss där! Ikväll avslutar vi invigningskvällen med eldpilar ca 22:00. För övriga punkter vi är med på, kolla in programmet på Medeltidsveckans hemsida. På vår Facebook-sida kommer uppdateringar under veckans gång!

Övrigt

Från och med 2016 finns det ett alldeles nyinstiftat pris i långbågetävlingen att vinna, kallat Nolas pengapung. Det går till den av de kvinnliga skyttarna som placerar sig bäst i tävlingen!

Robin Hood på Medeltidsveckan

Under Medeltidsveckan ger Gutars Bågskyttar, liksom tidigare år, en barnföreställning om Robin Hood. En trailer finns att se här (79,5 MB).
Föreställningarna i år, 2017, kommer att ske måndagen den 7 augusti klockan 14:00-15:30 och söndag 13 augusti klockan 11:00-12:30. Platsen är S:t Görans ruin (OBS! Utomhus! Kläder efter väder samt sittunderlag rekommenderas!).
Det är fri entré och det kommer att finnas möjlighet att prova på att skjuta pilbåge efter föreställningen (20 kr/4 pilar). Liksom förra året kommer föreställningen även i år att teckenspråkstolkas! Medeltidsveckans program

Sheriffens mannar,©Lena Eklund

Robin Hood,©Lena Eklund