Gutars Bågskyttar,©Anders Carlgren Välkommen till Gutars Bågskyttar!

Gutars Bågskyttar vaktar muren,©Peter Holt


Gutars Bågskyttar är en ideell förening med säte i Visby. Föreningens syfte är att öka medlemmarnas kunskaper om medeltida liv främst på Gotland. Föreningen bedriver skytte, med långbåge såväl som armborst, samt lägerliv inspirerat av medeltida förebild.På gång just nu

2017 års årsmöte har kommit och gått och det märks nu hur våren är i antågande. Gutars Bågskyttar börjar vakna ur sin vinterdvala i takt med att kylan släpper taget och börjar förbereda sig för sommarens begivenheter genom träning och att se över sin utrustning.

Övrigt

Från och med 2016 finns det ett alldeles nyinstiftat pris i långbågetävlingen att vinna, kallat Nolas pengapung. Det går till den av de kvinnliga skyttarna som placerar sig bäst i tävlingen!

Robin Hood på Medeltidsveckan

Under Medeltidsveckan ger Gutars Bågskyttar, liksom tidigare år, en barnföreställning om Robin Hood. En trailer finns att se här (79,5 MB).
Föreställningarna i år, 2016, kommer att ske måndagen den 8 augusti klockan 14:00 och söndag 14 augusti klockan 11:00. Platsen är S:t Görans ruin (OBS! Utomhus! Kläder efter väder samt sittunderlag rekommenderas!).
Det är fri entré och det kommer att finnas möjlighet att prova på att skjuta pilbåge efter föreställningen (20 kr/4 pilar). Nytt för i år är också att föreställningen teckenspråkstolkas!


Armborstskyttar klara till skott,©Peter Holt

Eldpilar2006,©Tommy Holmgren